Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Συνέντευξη στο Βιβλίο της Παρέας



Ευχαριστώ από καρδιάς την βιβλιομάδα "Βιβλίο της παρέας" και την Λίτσα Λαμπρακοπούλου για την τιμή που μου έκαναν να μου πάρουν συνέντευξη. Μιλήσαμε για το "Εκεί που ανήκω" και τη συγγραφή γενικά.

Τη συνέντευξη ολόκληρη μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ

Απόσπασμα:

Πώς εμπνευστήκατε το θέμα του βιβλίου σου? Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα ή είναι καθαρά προϊόν μυθοπλασίας?

Το “Εκεί που ανήκω” είναι καθαρά προϊόν μυθοπλασίας χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να είναι αληθινή ιστορία. Η αλήθεια είναι πως πάντα ήθελα να γράψω για μία δυνατή αγάπη σαν της Ήβης και του Χριστόφορου και για όλα εκείνα που μπορούσαν να τους χωρίσουν αλλά και να τους φέρουν κοντά. Μου αρέσει πολύ να γράφω για οικογένειες με πάθη, με λάθη να καθορίζουν τις ζωές τους, για έρωτες χωρίς αντίκρισμα και να αγάπες καταδικασμένες να μην ανθίσουν ολοκληρωτικά αλλά και για εκείνες που δεν το βάζουν κάτω με τίποτα. Μου αρέσει να γράφω για ανθρώπους με ψεγάδια, που απέχουν από το τέλειο. Έτσι και βρήκα την ευκαιρία να μπλέξω όλα αυτά τα στοιχεία σε αυτό το βιβλίο, ελπίζω με όμορφο τρόπο.


Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δύο λόγια?

Είναι ένα κοινωνικό-ρομαντικό μυθιστόρημα πάνω απ’ όλα. Έχει το ερωτικό στοιχείο μέσα του, αλλά σε μικρότερες δόσεις, επικεντρώνεται σε τρεις γενιές γυναικών που η κάθε μία έχει τραβήξει τον δικό της συναισθηματικό Γολγοθά. Μιλάει για τρεις διαφορετικές μορφές έρωτα και πως καθόρισαν τις ζωές των ηρωίδων.


Τα στοιχεία έρωτας και γυναίκα δε λείπουν από τη μυθοπλασία. Τι ρόλο έχει ο έρωτας στην ζωή σας?


Ο έρωτας είναι πηγή έμπνευσης πάνω απ’ όλα. Είναι το αλατοπίπερο στη ζωή μας. Είναι ο λόγος που ξυπνάνε οι αισθήσεις. Παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου· πάντα έλεγα πως ήμουν ερωτευμένη με τον έρωτα, με το πως σε κάνει να νιώθεις ικανός για τα πάντα. Ίσως γι’ αυτό πάντα, ότι βιβλίο κι αν γράψω, έχει ως κινητήριο δύναμη τον έρωτα είτε πρόκειται για βιβλίο φαντασίας ή περιπέτειας ή ρομαντικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου